Gyermekcipők egészség pénztárra

Használd ki az egészségpénztár nyújtotta előnyöket gyerekcipő vásárlásakor is!

Az általunk forgalmazott supinált cipők ugyanis tanúsítvánnyal rendelkező orvostechnikai eszköznek minősülnek. Miért lényeges ez? Mert ebben a kategóriában gond nélkül érvényesítheted az adó-visszatérítésen alapuló Egészség-és Önsegélyező Pénztári kedvezményeket.

Hogyan működik az egészségpénztár?


Az egészségpénztárak óriási előnyöket jelenthetnek bárkinek, aki saját maga, vagy közeli hozzátartozója révén rendelkezik SZJA befizetéssel. Éves szinten egyébként összesen 750.000 Forintot igényelhetünk vissza különböző adózsebekből az államtól, ennek ellenére a jogosultak töredéke veszi a fáradtságot ennek igénylésére.
Az Egészség-és Önsegélyező Pénztárakból összesen évi 150.000 Forint/főre jogosulnak az egyéni pénztári befizetéssel és persze elegendő SZJA befizetéssel rendelkező alkalmazottak. Az EP kártyákkal lehet fizetni, lehet számlát kérni, illetve léteznek feltöltős, illetve a saját bankszámlával összekapcsolt megoldások is.

Melyiket és hogyan válasszam ki?


Az adózsebek egyike az egészség és önsegélyező pénztár. Azzal kapcsolatban, hogy melyiket érdemes megnyitnod, milyen költségei vannak, érdemes szakértő, független pénzügyi tanácsadótól megkérdezni, esetleg internetes kalkulátorokból kibogozni.
Miért? Mert eltérő tervezett költés mellett eltérő lehet a pénztárak ajánlata, ezért érdemes előre összeszámolnod, hogy te magad és hozzátartozóid éves szinten mennyit költötök egészségügyi kiadásokra, illetve azt is, hogy szeretnétek-e a lakáshitel törlesztőből is lefaragni, szeretnétek-e a nyugdíjatokra is félretenni a külön adózsebből érvényesíthető modern nyugdíjbiztosítások révén.

Ne felejtsd el az adminisztrációt év végén!


Így fog kiderülni végeredményben, hogy a befizetett SZJA és a költéseitek szempontjából hogyan tudjátok maximalizálni az adó visszatérítéseket. Végül a legfontosabb lépésben legkésőbb december 31-ig add le a papíros számláidat, illetve az adóbevallásban is ellenőrizd, hogy bejegyzésre került az Egészség-és Önsegélyező pénztári visszatérítés maximum 150.000 Forintos összege.
Sokan hagyják bent az államnál ezeket az összegeket, pedig apró adminisztrációval és egy kis utánajárással éveken át százezreket takaríthatunk meg a családi kasszának, különösen, ha akár mindkét szülő rendelkezik ilyen kártyával.

Egészségpénztári visszatérítés supinált cipőkre

Hogyan és hol kérhetek EP számlát cipővásárláskor?


Ha személyesen vásárolsz egy gyógyászati segédeszköz, vagy gyógycipő boltban, akkor kártyaelfogadás esetén tudsz az EP kártyáddal is fizetni.
Szolgáltatások esetén akkor kérhetsz számlát, ha a bolt partneri viszonyban áll az Egészség Pénztáraddal. A legtöbb pénztár akár egyetlen pénztártag kérésére is leszerződik olyan szolgáltatóval, amelyik esetleg még nem lenne elfogadóhely. Ezt jelezd nekik hivatalos levélben, vagy online ügyfélszolgálaton.

Orvostechnikai eszköz, mint például minősítéssel rendelkező supinált gyerekcipő esetén, nincs szükség pénztári szerződésre a forgalmazóval. Ebben az esetben a kiállított számla alapján az EP visszatéríti a számodra a megvásárolt termék árát. Természetesen ebben az esetben is előfordulhat, hogy a forgalmazó rendelkezik EP kártya elfogadási szerződéssel, és fizethetsz a kártyáddal, de ez jóval ritkább.

Mit kell feltüntetni a számlán?


A számla kiállítása során fontos tényező, hogy szolgáltatást vásárolsz (például magánorvosi vizsgálat, fogászati ellátás vagy orvosi masszázs), vagy pedig orvostechnikai eszközt vásárolsz (például vérnyomás mérő, supinált talpú gyerekcipő).

Szolgáltatás esetén

A számlát az egészségpénztár nevére kell kiállítani! (Ehhez van szükség a szerződésre!) A számlán megjegyzésként szerepel a neved, a tagi kódod, esetleg a kedvezményezett neve és TAJ száma.

Termék vásárlása esetén

A számlát az EP tag nevére szükséges kiállítani! A számlán megjegyzésként szerepel az EP neve, a tagi kódod, esetleg a kedvezményezett neve és TAJ száma.

A számlák beküldése.


Az összegyűjtött papír alapú számlákat az EP címére kell postáznod. Jelenleg egyre több biztosító ad lehetőséget arra, hogy a vásárlásod elektronikus számláját közvetlenül továbbítsd a megadott email címre. Hamarosan várható, hogy a nagyobb pénztáraknál a számlafeltöltés elektronikus úton is működni fog. Jelenleg az alábbi pénztárakhoz küldheted be E-mailben az E-számlát:

  • OTP EP
  • Prémium EP
  • MKB EP
  • Generali EP
    Jelenleg a fenti szolgáltatók oldalán találtam meg az E-számla közvetlen beküldésének a lehetőségét

Hogyan kérj EP számlát webáruházunkban?


Webáruházunkban automata számlázás történik. Minden vásárlás után E-mailben megkapod a Billingo.hu oldalára vezető linket, ahonnan letöltheted a számládat. Ezért Egészségpénztári számlát a számlázási adatok helyes megadásával kérhetsz, és kapsz is meg automatikusan.
Tekintettel arra, hogy a számlák kiállítást követően a NAV részére beküldésre kerülnek, ezért utólag nincs lehetőségünk a vásárló személyében módosítást végezni. Ezért nagyon fontos, hogy a megrendelés során a megfelelő adatokat add meg.

A vásárló nevének a megadása

Termék vásárlása esetén a Pénztári tag nevének megadása szükséges. Ha biztos vagy benne, hogy az EP aminek a tagja vagy a saját nevére kéri a számlát, akkor kattints a “céges számlázás” kijelöléséhez. Ekkor megadhatod a cég nevénél az egészségpénztár nevét, az adószám mezőbe pedig az EP adószámát.

2

A számlázási cím megadása

– Ha a vásárló nevéhez a pénztári tag nevét írtad, akkor az Ő lakcímét írd be a megfelelő helyre. Amennyiben a pénztár nevét írtad be vásárlónak, akkor a pénztár címét add meg!
– Ha a pénztár tag lakcíme nem egyezik meg a szállítási címmel, vagy a pénztárat adtad meg vásárlóként, akkor a “szállítás másik címre” kattintva a szállítási adatokat se felejtsd el megadni!

3

Egyéb számlára kerülő adatok

Ha a vásárló ként a pénztár tagot írtad be, akkor a “Rendelés jegyzetek” mezőbe kérlek írd be az Egészségpénztár nevét és a pénztártag tagi azonosító számát.
Ha a pénztár a vásárló, akkor pedig a tag nevét és a tagi azonosítót írd be a jegyzetekhez.

Egészségpénztári számla kérése

Használd ki ezt az egyszerű lehetőséget és spórolj tízezreket!


Ha a családban többeknek is szupinált, vagy más jellegű gyógycipőre van szüksége, esetleg kiegészítőket is vásároltok, akkor a cipőboltban, illetve az Egészségpénztáradnál is érdeklődj a lehetőségekről.
Az iskolakezdési, vagy sporteszköz vásárlási költségeken belül is lehet ruházatot, cipőt vásárolni különböző feltételekkel az önsegélyező pénztári részből. Ezen kívül a magánorvosi ellátást, a gyógyszerek vitaminok vásárlását, optikai, szűrési szolgáltatások vásárlását is megoldhatod ebben a rendszerben. Még a drogériákban is használhatod gyógyteák, vitaminok, higiéniai termékek vásárlásakor például.

Ne hagyd veszni ezt a lehetőséget, ha módodban áll kihasználni!

Vélemény, hozzászólás?