Supinált talpbetétek

Mind a(z) 2 találat megjelenítve

 • Supináló Memo betétSupináló Memo betét párban, hátulról

  Supináló Memo betét

  2995 Ft tartalmazza az ÁFA-t

  A supináló Memo betét egészíti ki egy igazi rendszerré a Memo cipőket. Kiképzésüknek köszönhetően tökéletesen illenek a Memo cipőkbe. A cipő számozásának megfelelő méretezésű supináló Memo betét illik az adott cipőbe! Jellemzői:

  • Memo cipőbe illő forma
  • Puha, hajlékony
  • Két rögzítő tapasszal felszerelve.
 • valgus korrekciós Memo betét felülrőlValgus korrekciós Memo betét párban

  Valgus korrekciós Memo betét

  3895 Ft tartalmazza az ÁFA-t

  A Memo betétek egészíti ki egy igazi rendszerré a Memo cipőket. Kiképzésüknek köszönhetően tökéletesen illenek a Memo cipőkbe. A diagnosztikai talpon látott kopás alapján választhatod ki a megfelelő Valgus korrekciós Memo betétet, vagy a supináló Memo betétet. Jellemzői:

  • Memo cipőbe illő forma
  • Stabil tartás
  • Két rögzítő tapasszal felszerelve.

Supinált talpbetét az egészséges lábú gyerekekért

A Memo Szupinációs  talpbetét használatát első sorban a Memo gyerekcipők esetében javasoljuk. A gyerekcipő két hét használata után a speciális diagnosztikai talpon észlelhető kopás képe alapján szükséges őket használni. Amennyiben a befelé dőlő boka supinált cipő által eredményezett helyzete még nem optimális, a további korrekció elérése érdekében javasolt ez a termék.

A talpbetét választásához vezető másik ok az lehet, hogy már nem kaphatóak a megfelelő méretben supinált talpú cipők. Illetve amennyiben még vannak is méretben jó gyermekcipők, nincs köztük olyan, ami tetszene a gyermeknek, vagy Neked.

Ilyenkor nagyon lényeges, hogy tudd: annak a cipőnek, amibe beleteszed a talpbetétet, erős kérgűnek kell lennie. Lefordítva- nem szabad deformálódnia a saroknak, ha ujjaiddal „összecsíped”. Ugyanis puha a cipő kéreg, nem tartja meg a sarokcsont helyrebillentett állását. Sőt a cipőt a gyerek el fogja gacsolni, mert a „lejtőn”, amit a szupinált talpbetét jelent, lecsúszik a láb. A végeredmény pedig egy csúnyán eltaposott cipő anélkül, hogy a befelé dőlő bokájú gyerekek lábát megfelelően helyreállítaná.

Hozzászokás szükséges:

Ortopéd szempontból mind a szupinált talpú lábbelik, mind a talpbetétek használata során javasoljuk a fokozatos hozzászokást. Az erősített kérgű gyerekcipő, és a talpbetét is kellemetlen lehet az első napokban. Ezért azt kérjük hogy ezeket termékeket naponta növekvő időszakokkal szokja meg a gyermek.

Bár a lúdtalp elleni küzdelem fontos eszközei, és használatuk elősegíti a láb jó irányú fejlődését, viselése önmagában nem elegendő. Szeretnénk hangsúlyosan felhívni a figyelmet a gyerek lábának tornáztatására, a lábszárizomzat erősítésére.

A lúdtalpas gyereknek általában nincsenek fájdalmai. Ha mégis panaszkodik a kicsi, vagy lábfájdalom jelentkezik, feltétlenül kérje ki ortopéd szakorvos véleményét!

A tartalom vége

A tartalom vége