Memo gyerekcipő az egészséges lábakért

Memo cipő vélemény

Mi a helyzet a gyerekcipők piacán?

Memo cipő vélemény – szakorvosi szemmel

Nagy számban versengenek a gyerek cipők, és gyártóik a szülők és nagyszülők kegyeiért.  Remek cipészek próbálnak egyre kényelmesebb, egyre egészségesebb cipőket készíteni.  Vannak hasznos fejlesztések, melyek valóban értékesek. De találkozhatunk eget rengetőnek tűnő ötletekkel, melyek igazán csak reklámfogásnak jók.

Memo gyerekcipők felveszik a versenyt a vásárlók kegyeiért

Az talán sejthető, hogy olyan cipőt készíteni, amely minden gyerek lábnak megfelelő, nagyon nehéz. Nincs két egyforma láb.  A megoldást tehát máshol kell keresni.  Ezért úttörő a Memo megoldása.

  • a gyermekek lábának kényelmes viseletet biztosítani,
  • a deformált lábak megfelelő javítását elvégezni,
  • olyan helyzetet biztosítani, amely segíti a gyermek lábak fejlődését.

Nem egy cipőt alkottak, hanem egy
amely már szinte minden lábhoz idomul.

Akkor nézzük a rendszer elemeit!


Diagnosztikai talp

A rendszer lelke az úgynevezett diagnosztikai talp.  Nagyon egyszerű és mégis remek ötlet. Volt már olyan érzésem ezzel kapcsolatban, hogy miért nem nekem jutott az eszembe?

Az ortopédiai járóbeteg szakrendeléseken gyakran ellenőriztük a hibás lábállású gyerekek cipőjét.  A talpon a kopás elhelyezkedését és mértékét vizsgáltuk. Ebből következtettünk arra, hogyan terhel a gyerek. Ahhoz hogy megfelelő mértékű, jól értékelhető kopás alakuljon ki hosszabb viselésre volt szükség.  Ezért nem szerettük, ha gyerek az új ünneplős cipőjében érkezett.

Memo cipő diagnosztikai talpának kiképzése már két hét használat után megmutatja a hibát. Jelzi, hogy a gyermek lába jól áll-e, megfelelő-e a terhelés.  A diagnosztikai talp használatával nagy segítséget kapunk a gyerek láb aktuális helyzetének megítélésében.  Bár a gyártó által megadott kopási táblázattal nem értek teljesen egyet. / Erről majd egy későbbi cikkemben részletesebben írok. /

Ezért szeretjük

1; Supináló sarok

Alaphelyzetben a Memo rendszer részeként 4 mm-es döntést tartalmaz a cipők sarok része

Brilliáns ötlet

2; Diagnosztikai talp

A talpkiképzés eredményeként két hét használatot követően meghatározható a terhelés típusa

A supinált gyerekcipők kulcsa az erősített sarok kéreg

3; Erősített kéreg

A Memo cipők kéreg része erősített. Ez segít megtartani a korrigált helyzetet.

Szeretjük, mert természetes

4; Bőr felsőrész

A cipő felsőrész külső és belső felszíne is jó nedvszívó képességű bőrből készül.

Mitől speciális a Memo gyerekcipő? Bemutató

Szupinált sarok és erősített kéreg

Memo cipő felépítése teljesen megfelel a supináló cipőkkel szemben állított feltételeknek.  A Thomas sarok alaphelyzetben tartalmaz egy 4 mm-es döntést / supinációt /. A cipő előre vezetett sarkat tartalmaz, amely a belső lábélen előrébb húzódik. Ez a része a cipőnek segíti a láb tornáztatását, a lábszár izmok megerősödését.

A kéreg a sarok körül erősítést tartalmaz.  A döntés mellett ez a cipő második „lelke”.

A sarokdöntés következtében a láb lefelé csúszna a ‘lejtőn’. Erősített kéreg nélkül a cipőt gyorsan „kigacsolná”. Ez a rész tartja megfelelő helyzetben és támasztja meg a gyerek sarokcsontját.  A szár magassága a szandálok esetében háromféle is lehet. Enyhébb sarokdőlés esetén az alacsonyabb szár is elég lehet, míg súlyosabb fokú sarokbillenés esetén a magasabb szár stabilabb állást, rögzítést biztosít.

Memo cipő vélemény - ideális választás a gyerek lábakra

A száron puha szivacs gallér található. A cipő belső részében a bokák fölött, valamint a cipő nyelvében is puha szivacs védelem található. Ez biztosítja a kiemelkedő csont részletek- bokacsontok kényelmét.

Memo szandálok 3 féle szármagassággal

Kiegészítő betétek

Azt, hogy valódi rendszerről beszélhetünk, a betéteknek köszönheti a Memo cipő. Minden más szupináló gyerekcipő esetében csak fix korrekció lehetséges. Ezekhez a cipőkhöz viszont még három típusú betét kapható kiegészítés képen. Ezek a betétek pontosan illeszkednek a Memo cipőkbe. A talpi felületükön található ragasztóval stabilan rögzíthetőek. Az esetlegesen szükséges további szupinálás mértékének meghatározásában pedig segít a korábban is említett diagnosztikai talp.

Supinalo Memo betét döntés
Memo valguskorrekciós talpbetét, medialis emeléssel és harántboltozat emelővel.

Összefoglalás

A fentiek alapján remélem kiderült, miért is szeretem ezeket a cipőket. A Memo cipő véleményem szerint kiváló választás. Persze azt is el kell mondani, hogy prémium kategóriába tartozik, és ez az árán is megmutatkozik.
Természetesen, ha nagy teher a megvásárlása, bármelyik másik szupináló cipőnk is megfelelhet a célnak.

Még egy fontos megjegyzés! A legdrágább szupináló cipő sem pótolja a lábszárizmok erősítését!

Mindössze segíti annak a hatását, a láb jobb helyzetét biztosítva!

Kérdésed van? Beszéljük meg!

Oszd meg velünk észrevételedet, kérdésedet. Másoknak is hasznos lehet!

Hasonló írások

Vélemény, hozzászólás?